sâmbătă, 9 februarie 2013

Tu ești proiectul cerurilor. Descoperă-ți vocația!


   Dumnezeu a făcut o singură versiune de-a ta. El te-a construit într-un mod unic pentru o slujbă unică. El ți-a încredințat o sarcină unică în acest proiect. 
Destul cu această autodepreciere: "Nu pot să fac nimic” și destul cu opusul său arogant: "Trebuie să fac totul”.
Nu, nu trebuie! Nu ești soluția lui Dumnezeu pentru societate, ci ești o soluție în societate.

   Nu te îngrijora cu privire la îndemânările pe care nu le ai. Nu râvni la abilitațile pe care le au alții. Arată-L pe Dumnezeu prin unicitatea ta. Concentrează-te asupra a ceea ce ești și asupra a ceea ce ai.  Nu vă comparați cu alții! Dumnezeu nu te-a chemat niciodată să fii altceva decat tu insuți. Însă, El te cheama să fii cel mai bun „tu” care ai putea să fii. Munca ta contează în ochii Lui. Iar munca ta contează și pentru societate, avem nevoie de tine! Poți face ceva cum nimeni altul nu poate face.

    El nu te modelează în grabă. Nu ți-a înmânat bagajul bunicului, bunicii sau viața matușii, ci te-a „împachetat” în mod personal și deliberat. Nu poți fi eroul tău sau părintele tău, poți să le imiți stilul de viață, însă nu poți fii ei. Nu poți fii decât tu însuți. Nimeni din lume nu deține combinația ta de abilități. Ești singurul exemplar de „tu” pe care l-a folosit El. Dumnezeu te-a făcut și apoi a spart matrița.

    A face cel mai mult ceea ce faci cel mai bine, in așa maniera încat cineva să te plătească pentru asta, ei bine asta înseamnă să-ți descoperi vocația.
    Când vine momentul să fii tu, spune-ți repricile cu încredere pentru că doar tu ai fost chemat pentru acest rol.  Singura greșeala este aceea de a nu risca să faci vreuna.
Mergi pe cracă... El nu va îngădui să cazi.

    Devoțional de: Max Lucado
Comentarii

Niciun comentariu: