marți, 23 noiembrie 2010

Dacă ai rămas cu ceva, nu contează că ai picat examenul..

  Sunt elev și mă confrunt cu examenele, tezele, lucrările, extemporalele, etc. de la scoală. Cu siguranță ca mine sunt majoritatea. Întodeauna m-a interesat sa iau notă mare, iar de puține ori, m-a interesat, ce a ramas învățat din capitolul din care am primit examenul..
  Acum, dragilor, nu vreau să vorbesc despre examenele școlare, ci aș vrea să vorbesc despre examenele vieții, examene ce vin neanunțate..
  Stând de vorbă cu un prieten, ce-mi povestea cum a picat un examen la facultate, m-a surprins atitudinea lui, el nefiind supărat sau dezamăgit, deoarce poate să învețe până în toamnă, iar totodată va rămâne cu ceva învățătura. 
  Totodată am înțeles că nu contează prea mult examenul dacă l-ai luat sau ai picat. Contează cu ce ai rămas după examen, dacă ai învățat ceva.
  Se spune că experiența este cel mai prost învățător. Ea ne dă mai întăi examenele, iar apoi după examen ne dă și lecțiile examenului.
  Dragilor, aș vrea să ne uităm la examenele vieții de zi cu zi, la momentele de răscruce ale vieții. Examenul vine, nu însemnă că toți îl vor accede, nu înseamna că toți vor învăța ceva din el și nu înseamnă nici macar ca cei ce au trecut cu bine peste el, au știut ce să facă.
  Închei spunandu-vă : "Tot ce începeți, duceți la bun sfărșit"
  Iar dacă începutul nu a fost prea grozav, să nu uitați ca Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe, rugați pe Domnul să vă dea putere ca în orice examen al vieții să treceți biruitori alaturi de El.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Incurajator :) chiar aveam nevoie sa citesc asta, parca ai scris special pentru mine acest post...:)

Marc spunea...

Hei ! :) Mă bucur că Dumnezeu a folosit aceasta pentru a te încuraja. Defapt, acesta este scopul blogului meu. Fii binecuvântată !

Unknown spunea...

Amin:) Fii binecuvantat si tu.